För att din makeup ska sitta bra och se bra ut är faktiskt hudvård avgörande för resultatet. För att makeupen ska sitta perfekt behöver huden bland annat vara ordentligt återfuktad. För att huden ska vara återfuktad behöver du använda dig av bra produkter som passar din hudtyp. Hudvård är alltså a och o för hur du kommer att se ut. När det kommer till hudvård gäller det att hitta en bra hudvårdsrutin som du tycker passar dig. Det är bra att tänka på att rengöring av huden alltid är viktigt. Första steget i din hudvårdsrutin bör alltid vara att rengöra din hud noggrant. Sedan kan du ha många eller få steg i din rutin.

Välj makeupprodukter efter din hud

Det är inte bara för hudvårdsprodukterna du behöver veta vilken hudtyp du har. Du ska helst av allt välja din makeupbas utifrån din hudtyp. När du vet vilken hudtyp du har väljer du en foundation som passar huden. Det är också viktigt att du väljer rätt nyans. Concealer är också bra att ha för att få en riktigt bra bas. Den ger lite mer täckning än en foundation och kan täcka mörka ringar och blemmor. Basen ska du helst fixera med ett bra puder. Tänk på att välja ett puder som passar din hud. En del puder lägger sig i linjerna du har i ansiktet och framhäver dem istället för att dölja. För att din bas ska sitta extra bra är en settingspray användbar. En primer är bra att använda ovanpå dina hudvårdsprodukter eftersom den ger en bra yta som makeup fäster på. Det finns flera olika typer av primers så det är bra att försöka hitta en som du gillar och passar din hud. Ibland kan det ta ett tag innan du hittar rätt produkter för just dig. Ibland kan du behöva flera olika innan du hittar rätt, men ge inte upp. Om du känner dig rådvill kan du alltid be ett proffs inom makeup och hudvård om råd.

Makeup som håller hela dagen

Om du vill att din makeup ska hålla hela dagen är longlasting-produkter att föredra. Vilka produkter som du väljer gör skillnad på hur länge sminket sitter och hur snyggt det ser ut. Att jobba lager på lager är också bra att göra om du vill ha en makeup som håller hela dagen.

Matcha smink och kläder

För att hela din look ska bli helt perfekt är det bästa om du matchar din makeup med dina kläder som du bär. Du kan även matcha makeupen med olika smycken och accessoarerna. När du matchar och tänker till kan du ta din look till nya höjder. Ögonskuggor är perfekt att använda för att matcha med kläder och accessoarer.