Många som gillar smink och mode är också måna om sitt utseende. Leendet kan till exempel utgöra en stor del av din utstrålning. För att dina moderiktiga kläder och snygga sminkning ska gå i samklang med dina tänder är det viktigt att du tar hand om dem. Här nedan får du några tips på hur du kan få ett ännu vackrare leende.

Vitare tänder

Om du har tänder som har börjat att få en färg som du känner att du inte riktigt trivs med så kan du åtgärda det genom att bleka tänderna. Du kan utföra tandblekning hemma genom att köpa ett kit där allt du behöver för tandblekning ingår. Då lägger du i blekningsmedlet i tandskenorna. Därefter låter du det verka så långt som det står beskrivet på förpackningen. Instruktionerna är enkla att följa och det tar inte heller särskilt lång tid. Förutom att du kan bleka tänderna hemma kan du också låta en tandläkare göra det. Då ingår även en undersökning innan för att försäkra att dina tänder kan klara av en blekning. När du utför tandblekning hos en tandläkare använder de sig av ett starkare medel, vilket gör att tandblekningen sitter bättre.

Tandborstning

Även fast tandblekning är effektivt så är det fortfarande viktigt att du tar hand om dina tänder genom att borsta dem två gånger per dag. När du borstar tänderna får du bort plack och annat som gör tänderna ofräscha. Du ska också använda tandtråd för att ditt tandkött ska vara friskt.

Skönhet