När man pratar om smink är det många som säger att bassmink är det allra viktigaste eftersom det är den typen av smink du använder för att lägga grunden för resten av din sminkning. Därför kallas det för bassmink. I den här delen att får du veta allt om vad bassmink innebär och vilka produkter du ska satsa på.

Primer

En primer används för att förbereda huden för resten av makeupen. En del primers kan ha speciella egenskaper, till exempel mattande eller återfuktande.

Foundation

En foundation används för att jämna ut hudtonen och för att lägga grunden för resten av det smink som du använder i ditt ansikte. Därför kallas denna produkt för foundation. Det viktigaste du ska tänka på inför valet av foundation är att den ska matcha din hudton.

Concealer

Nästa steg i en bra bassminkning är concealern. En concealer används för att täcka eventuella blemmor och ringar eller påsar under ögonen. Precis som med foundation ska du välja en concealer i din hudton.

Puder

Ett puder används för att se till att ditt smink håller lite bättre. Puder kan dessutom ha mattande egenskaper. Det finns transparenta puder och puder med färg.