Du kan använda dig både av smink och kläder för att förbättra och förändra ditt utseende. När det kommer till smink kan du åstadkomma stora förändringar. Men för att sminket ska fästa ordentligt och fungera optimalt behöver du ta hand om huden. Döda hudceller och torr hud kan göra att ditt smink inte fäster eller att det blir ojämnheter. Det är viktigt att du investerar i bra hudvårdsprodukter som passar din hud. Ett tips är att kolla in Elixir som är en exklusiv hudvårdsserie. Elixir har en dokumenterad effekt mot diverse hudproblem men också mot åldrande hud. När du använder Elixir har du alla förutsättningar att ha en ungdomlig och strålande hud. Se alltid till att huden är ordentligt återfuktad när du ska sminka dig. Tillför fukt genom att använda serum och bra krämer. Du kan gärna boosta huden med en peeling eller ansiktsmask med jämna mellanrum.

Hitta rätt makeupprodukter

För att du ska se få ett fantastiskt resultat av din sminkning är det viktigt att du hittar rätt produkter för dig och som passar din hy. En del produkter kan dölja rynkor och linjer. Använder du fel produkter kan det få motsatt effekt. Det är heller inte en jättebra idé att använda smink som ger glans om du har fet hy. Det gäller också att hitta en sminkning som du gillar och som du tycker att du se bra ut i. Lär dig hur du ska sminka dig för att kunna lyfta fram dina fina drag i ansiktet.

Detaljer gör mycket för din look

När du ska välja vilka kläder som du ska ha för att få den perfekta looken är det bra att matcha sminket med dina kläder. Du kan exempelvis plocka upp en färg i kläderna och använda en ögonskugga i samma färg för att få en fin helhet. Du kan jobba med kontraster eller ton i ton. Det går att åstadkomma underverk med smink och kläder. Det gäller dock att ha lite fingertoppskänsla när du ska matcha smink och kläder. Det är inte sällan som det är detaljerna som gör hela skillnaden. Våga experimentera för att komma underfund med vad som fungerar och inte. Hitta din stil när det kommer till kläder. Du kan inspireras av rådande trender men ha alltid din stil i grunden. När du har din klädstil och ditt sätt att sminka dig kommer du att få ett magiskt utseende.