Är det dags för en uppdatering av garderoben? Då kan det vara klokt att satsa på tidlösa plagg från Kenzo. Dagens så kallade slit-och-släng-kultur är varken bra för miljön, plånboken eller garderoben. Att behöva köpa nya varor varje säsong är dessutom tidskrävande och därför inte särskilt effektivt.

Materialval

För en tidlös garderob är det viktigt att välja plagg av hög kvalitet. Märken som Kenzo har en lång historia inom modebranschen och har många plagg i exempelvis bomull, ull och kashmir. Sådana naturliga material håller och är dessutom snygga betydligt längre än plagg i t.ex. viskos, akryl eller polyester. Välj också kläder som sitter fint på just dig.

Klassiska plagg

För att garderoben ska förbli modern även om tio år är det viktigt att välja plagg som inte blir omoderna. Klassiska kläder, t.ex. bomullstoppar, stickade tröjor, skjortor och chinos har varit moderna under flera decennier. Tänk även på att välja neutrala färger som svart, kamel, beiget, grått, vitt och marinblått. Modehus som Kenzo har ett brett utbud att välja bland.

Mode