För att du ska kunna framhäva din kropp på bästa sätt är rätt passform på kläderna nyckeln. Kläder och smink kan inte göra dig till någon annan men med hjälp av det kan du framhäva dig enligt dina bästa sidor och se fantastisk ut. Något som är stilsäkert och alltid trendigt är jeans. Det finns massor med snygga jeans för dam att köpa. Försök att hitta ett par som verkligen sitter bra på dig. När du har hittat ett par jeans som verkligen passar kan du köpa två av samma modell. Jeans för dam är ett plagg som alltid är mer eller mindre trendigt.

Prova olika jeansmodeller

När du ska köpa jeans är det viktigt att du provar byxorna ordentligt. Du kan beställa olika jeansmodeller och storlekar för att hitta de rätta jeansen för dig. När du ska köpa jeans ska du tänka på att de töjer sig lite, speciellt om det finns elastan i tyget. Välj en jeansmodell som sitter åt men som ändå inte sitter för tight.

Titta på din kropp i en spegel

För att hitta kläder som framhäver din kropp bra behöver du ha koll på den. Ett tips är att du ställer dig framför spegeln och tar en ordentlig titt på din kropp. Fundera över vilka sidor som är dina bästa och framför allt vad du vill framhäva med hjälp av kläder. Det finns några bra tips som du kan ta med dig när du ska välja kläder om du vill framhäva vissa kroppsdelar.

Tips för hur du kan trolla med kläder

Om du vill att din midja ska se mindre ut är en kavaj som markerar dina axlar på ett bra sätt ett bra sätt att skapa en illusion av att midjan är smalare. Att bära byxor och jeans med en hög midja kan få samma effekt. Bälte runt midjan är också ett bra knep för det ändamålet. I fall du vill att din mage ska upplevas som mindre är det bästa att hitta en siluett som inte lägger fokus på magen. För lös tröja ger ett tältigt intryck och kan förstärka istället för att förminska. Överdelar som visar hud vid halsen kan också vara en bra idé att testa. Välj exempelvis toppar med snygga urringningar. Olika typer av urringningar kan vara till hjälp om du vill framhäva din byst. Om du önskar ha smalare armar ska du undvika att bära ärmlöst. Trekvartsärm är mest gynnsamt om du vill att armarna ska se smalare ut.

Framhäv ansiktet med smink

Smink kan du också använda för att framhäva olika ansiktsdrag. Det gäller att testa dig fram med olika sminktekniker och produkter för att hitta något som du tycker passar dig och som lyfter fram det du vill. Det finns massor med bra tips på nätet hur du kan sminka dig med olika tekniker om du vill ha hjälp på traven.