Ingen kropp är den andra lik, alla har en egen kroppsform. De kläder du bär tillsammans med din kropp kommer att ge ett visuellt intryck. På kvinnokroppen har brösten en stor betydelse för hur proportionerna på kroppen upplevs. Om du vill ha större bröst eller en annan form på dina bröst finns det bra alternativ idag för att kunna få det. Du kan hos Motiva göra en bröstoptimering som ger dig dina drömbröst. Om du är intresserad av att veta mer om hur du kan göra för att få dina drömbröst kan du kontakta Motiva för att få en personlig konsultation. Då kan du få konkreta alternativ att ta ställning till.

Rätt kläder kan framhäva kroppen

Med hjälp av kläder och din kroppsform kan du skapa en visuell balans. Du kan få en fin harmoni och proportionell balans i din siluett. Kläderna som du väljer att bära kan förstärka eller jämna ut dina kroppsproportioner. Genom att införskaffa kunskap kan du dra fördel av olika klädesplagg och hur du ska bära dem för att framställa din kropp på allra bästa sätt.

Välj kläder du gillar

Kroppsform kan ibland vara ett känsligt ämne för en del men det du ska göra om du känner obehag kring din kropp är att sluta fred med den. Du ska även försöka hitta kläder som är gynnsamma för din kroppsform så att de lyfter dig. Du ska även klä dig i kläder för att du tycker om dem och är i enlighet med din stil, inte bara för att det är gynnsamt för din kropp.

Kläder efter kroppstyp

Snittet på kläderna är något som påverkar intrycket av dig och din siluett. Generellt är rådet att kläder ska vara kroppsnära men inte för tighta. Om du är smal kommer stora kläder förstärka det intrycket eftersom stora kläder ser stora ut i förhållande till en smal kropp. Om du bär mer kroppsnära kläder kommer de istället att förtydliga din kropp. En kraftigare kropp som bär kläder som är lösa kommer att göra att den kroppen upplevs som kraftigare. Smalare skurna kläder kommer däremot vara mer gynnsamma.