Förutom att det finns stora modehus som säljer något dyrare kläder så finns det många bra klädbutiker vars utbud passar de flesta plånböcker. I den här delen kommer du att få en kort genomgång på några kända butikskedjor som bland annat har kläder i sitt utbud.

H&M

Det går inte att skriva om kända butikskedjor utan att skriva om H&M. H&M grundades år 1947 av Erling Persson. När företaget grundades fokuserade de enbart på att sälja kläder för damer och hette vid den tiden bara hennes. Ett par år senare, år 1968 när grundaren köpte upp företaget Maurtiz Widforss handel AB började de att inkludera kläder även för herr i sitt sortiment och det var nu företaget fick namnet hennes & Mauritz vilket i folkmun så småningom förkortats till H&M. Idag är H&M en av världens största butikskedjor som säljer kläder och har butiker runt om i hela världen. H&M säljer kläder för dam, barn och herr. Dessutom har de under sin koncern ett företag vid namn H&M home som säljer inredning.

Zara

Ett annat exempel på en populär butikskedja du kan hitta runt om i hela världen är Zara. Zara är ett företag som öppnade sin allra första klädbutik i Spanien år 1975. Sedan dess har företaget expanderat och har klädbutiker runt om i hela Europa och världen. Zara säljer kläder för både dam och herr.

Åhléns

Åhléns är en svensk butikskedja som bland annat har kläder och skönhet i sitt utbud. Företaget grundades år 1899 av duon Johan Petter Åhlén och Erik Holm. Från början var företaget en postorder men år 1915 i samband med att verksamheten flyttades till Stockholm lät man uppföra den stora Åhléns byggnaden som står i Stockholm city än idag.