Mode och skönhet är ett stort intresse för många. Om du själv har ett intresse inom något av områdena kan det vara en bra idé att börja jobba inom mode eller skönhet. I det här inlägget kommer du att få några exempel på yrken där man på olika sätt arbetar med antingen mode eller skönhet.

Make up artist

Make up artist, eller sminkör som det kan kallas för på svenska är en person som jobbar med att skapa sminkningar efter kundens önskemål. Det finns ett flertal utbildningar du kan gå som ger dig de kunskaper som krävs för att arbeta som make-up artist.

Kläddesigner

Som kläddesigner jobbar du med att ta fram och planera kommande kollektioner av kläder. Det finns ett flertal utbildningar du kan gå för börja jobba som kläddesigner.

Säljare

Ett annat sätt att jobba med kläder eller skönhet är genom att arbeta i en butik. Om du har intresse för både kläder och skönhet finns det ett flertal butikskedjor du kan söka dig till för att få arbeta med de områden du tycker bäst om. Förutom att du säljer produkter så finns du nära till hands för kunderna. Det krävs ingen utbildning för att bli säljare.