Ekologisk hudvård från Rapsodine

img_6987

Rapsodine är ett svenskt ekologiskt märke som baserar sina produkter, som namnet antyder, på svensk rapsolja. Jag fick i somras hem lite produkter att testa och har både hittat en ny favorit samtidigt som det var några av produkterna jag inte gillade alls.

Duscholjan älskar jag, den är hur skön som helst och doftar gott av apelsin. Man blir supermjuk efter användning och den är lätt att skölja av. Tycker tom. att den är snäppet bättre än mångas favorit L’Occitane‘s duscholja med mandel. Rapsodine‘s Duscholja är något mer trögflytande än L’Occitane‘s variant och det går att få den ännu trögare om man vill (eller är ouppmärksam). Får du in vatten i flaskan så bildas oljan till en trögflytande kräm vilket hände mig då flaskan råkade stå öppen i duschen, jag tycker dock nästan att det var bättre då den vart enklare att dosera och man slapp spill. Rengörings- och mjukgöringsfunktionen är dock densamma oavsett om oljan är rinnande eller trögflytande.

Även fotkrämen är bra, krämen går in bra i huden och fötterna blir mjuka och lena.

img_6985

Ansiktskrämerna däremot var inga höjdare enligt mig, jag testade dag- och nattkrämen under ca en och en halv vecka men sedan stod jag inte ut längre. För det första så doftar de inte gott alls, alldeles för mycket rapsoljedoft som kommer fram där och det är inget jag vill ha i mitt fejs.

För det andra så går de inte in i huden alls, krämen ligger som en fet hinna ovanpå huden och är bara kladdig. Det känns som att just rapsolja gör sig betydligt bättre i kroppsvård än i ansiktsvård, den huden behöver ju oftast lite mer näring. Möjligtvis skulle någon med väldigt, väldigt torr hud kunna tycka om resultatet från dessa krämer om de lyckas få huden att absorbera dem vill säga.

 

Det här inlägget postades i Eko, Hudvård, Pressprov och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *