Microneedling med NCTF

IMG_4816

I april när jag var på Stockholm Beauty Week så fick jag testa på en behandling med micro-penna (micro-needling) och NCTF från Filorga MedicalNCTF är en vitamincoctail som innehåller hyaluronsyra, vitaminer, aminosyror, mineraler, koenzymer och nukleinsyror som slussas ner i huden med hjälp av nålarna.

IMG_4817

Vid behandlingen så använde killen från Filorga en micro-penna med 6 st nålar med ett nåldjup på 0,1 mm för att skapa mikroskopiska kanaler där vätskan ska kunna tränga in och stimulera hudens kollagenproduktion. Detta ska bidra till att ärr, linjer och pigmentfläckar blir mindre synliga eller till och med försvinner.

Jag har en del små ärr på kinderna som stört mig och som jag velat få bort länge, jag har även gjort kemiska peelingar (AHA-syra, Salicylsyra mm.) och olika skinrollers med halvdana resultat innan jag testade på detta.

IMG_4826

IMG_4834

Behandlingen som tar ca 20-30 minuter gör inte ett dugg ont trots att det är nålar som sticker hål på huden, det känns snarare som en lite vassare massage. Efteråt så var huden lite röd och stramade, dagarna därpå så var jag torr i hyn och fjällade en del vilket är helt normalt.

Efter behandlingen har jag dagligen smörjt in huden med serumet Hydra-Hyal från Filorga och krämen Skin Perfusion 6HP-Youth Cream från Filorga Medical. Jag har även använt fuktmask åtminstone 3-4 gånger i veckan för att återställa fuktbalansen i huden.

IMG_4819

Före överst, efter 5 veckor nedanför

IMG_5014

Nu har det gått 5 veckor sedan behandlingen och jag tycker att jag har fått ett riktigt fint resultat! Huden är mycket slätare, har mer lyster och känns mer fast. Jag är jättenöjd och skulle absolut kunna tänka mig att göra om den en gång till för att få bort de sista små ärren som är kvar.

Är du också nyfiken på att testa på Micro-needling så se till att du verkligen går till en auktoriserad utövare! Både vätska och nålhuvuden ska vara oöppnade i förpackningen när utövaren tar fram dem, risken finns annars att du får en infektion i huden om de tex. återanvänder ett nålhuvud (ja, det finns puckon). På Filorga’s sida kan du hitta de kliniker som är auktoriserade att göra behandlingar med NTCF.

 

Det här inlägget postades i Hudvård, Mickis testar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Microneedling med NCTF

 1. Linda skriver:

  Jag gjorde ju också, som jag skrev på IG, och är nöjd! Har gjort en andra gång nu och då blev det mindre reaktion efteråt (var lite röd och irriterad i huden några dar efter första gången). Ska gå en tredje gång om ett par veckor! 🙂 Tycker hyn är slätare och mer lättsminkad och mer samarbetsvillig i allmänhet. Använder Filorgas produkter också och gillar dem, även om det tog ett par veckor innan jag blev övertygad.

  • Mickis skriver:

   Åh vad kul 🙂
   Känns som att hyn blir riktigt fin av detta, jag har nu helt kärat ner mig i Filorgas produkter!

 2. Karin skriver:

  Ser ju helt amazing ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *