Soltabletter

IMG_5706

Jag har en rätt sol- och värmekänslig hud som jag fått tampas med hela livet. Jag bränner mig lätt, får ofta soleksem och ibland även värmeutslag. För några år sedan så var det en kollega som tipsade mig om att börja äta någon typ av ”Soltabletter” som innehåller betakaroten. Betakaroten är en antioxidant som bla. motverkar skadorna från fria radikaler och oxidativ stress, faktorer som orsakar tex. soleksem.

Jag gick till närmsta apotek och köpte på mig ett paket Maxosol och den sommaren hade jag i stort sett inga problem alls med varken värme eller sol. Tabletterna skyddar inte bara huden inifrån utan gör också att eventuell solbränna blir jämnare och finare. Eftersom de fungerade så bra mot mina problem så äter jag dem sedan dess varje år från maj till september, apoteken brukar dessutom ha specialpris på dem i början av sommaren så jag brukar passa på och köpa på mig för hela sommaren då.

Jag vill poängtera att dessa tabletter absolut inte ersätter spf, ska du vara i solen så måste du fortfarande smörja in dig med solskydd! De är dock ett bra och rätt billigt (ca 100 kr för 30 tabletter) komplement om du lätt får hudproblem av sol och värme.

 

IMG_5708

Det här inlägget postades i Favorit, Hudvård och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *