Hårvård med lera

 

L’oreal släppte nyligen en helt ny serie hårvårdsprodukter som innehåller 3 olika leror och ska ge håret en lätt och luftig känsla i upp till 72 timmar.  Elvital Extraordinary Clay kommer som schampo, balsam, inpackning (som ska användas innan schampo) och ett torrschampo. Jag har hört mycket bra om dem på kort tid och när jag var inne på H&M och såg att dessa var på kampanj så var jag tvungen att slå till, de hade dock inte fått in inpackningen så den blev jag utan.

 

IMG_4612

Beautyfying Shampoo och Beautyfying Conditioner kommer i L’oreal‘s klassiska flaskor, praktiska och med snygg turkos och ceriserosa färg på designen.

Schampot är krämigt och pärlemorfärgat och ser ut som något en My Little Pony skulle kunna tvätta manen med (fint alltså), det syns inte alls att det innehåller lera. Jag schamponerar alltid mitt hår två gånger, så håret blir riktigt rent och alla stylingprodukter, damm och fett tvättas bort ordentligt. Med det här schampot känns det nästan inte som att det behövs, håret känns rent på en gång vilket förvånade mig. Jag har i alla år ratat ”budget” schampon som kan köpas på H&M, Ica etc. då jag inte tyckt att de gör så håret blir riktigt rent men jag får nog börja tänka om lite där.

Balsamet är krämigt men saknar den där pärlemorglansen som schampot har, håret känns i vilket fall väldigt lätt att reda ut redan i duschen när jag använde det. Det är väl lite det som är poängen egentligen, kanske. Det känns inte som att balsamet tynger ner håret vilket jag gillar. Doften är densamma på både schampot och balsamet och den är hur god som helst, fräsch och gör så håret doftar gott hela dagen utan att störa övriga dofter.

Nu har jag bara tvättat håret några gånger med både schampot och balsamet men jag är förvånad över hur länge mitt hår håller sig rent och luftigt. Håret och hårbotten blir ordentligt ren utan att hårbotten blir uttorkad. Effekten kanske inte håller i sig i 72 timmar men åtminstone i 48 timmar vilket jag tycker är imponerande, i vanliga fall blir mitt hår flottigt redan efter knappt en dag. Jag hoppas att produkterna fortsätter att ge mig samma resultat framöver då jag är riktigt nöjd med mitt luftiga hårsvall. Jag är nu också ännu mer sugen på att införskaffa inpackningen som ska suga upp överflödigt fett innan schamponeringen. Jag får nog ta en sväng förbi H&M i veckan och se om den hunnit komma in!

Torrschampot är fortfarande under utvärdering, återkommer om det i ett inlägg framöver när jag hunnit testa det ordentligt!

 

Det här inlägget postades i Hårvård & Styling och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hårvård med lera

  1. Emma P skriver:

    Nu blev jag sugen på att testa dessa och det är ju superbra eftersom de redan bor i mitt badrumsskåp:)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *